Street calling

Ma tot chinui sa gasesc justificari titlului. Sunt multe si nu stiu cu care sa incep, dar titlul nu vreau sa-l schimb. Totul a pornit de la concertul de Ziua Limbii Romane din Piata Universitatii si de la proiectul Make a Point – Ma numesc cartier. Si am cumulat cu pasiunea pentru street art sub orice forma: graffiti, teatru, muzica, jonglerie etc. si a iesit “Street calling”.

De ce? Pentru ca prefer un concert intr-o piata decat la Ateneu, pentru ca e mai fascinanta imaginatia/mesajul unui graffer decat peisajele si portretele de la MNAR, pentru ca mergand pe stradutele laturalnice ale unui oras il descoperi asa cum este.

31 august este Ziua Limbii Romane si cu drag niste oameni au organizat concerte in Bucuresti si Chisinau. Si asta este o dovada a cat lupta oamenii aia de peste Prut sa vorbeasca limba romana. Si mi-ar placea sa cred ca cei din Bucuresti prezenti la eveniment o iubesc la fel de mult si nu abia se intorsesera de la sesiunea de toamna a bac-ului. Pentru a ramane in zona patriotica trebuie sa-mi exprim respectul pentru Subcarpati si pentru ideea de a combina muzica traditionala romaneasca cu beat-uri moderne astfel incat copiii astia care s-au nascut cu hip-hop pe post de cantec de leagan sa se mai deschida si sa afle putin cate putin cu ce se mananca Romania. Si asa de bine se potriveste vocea lui Bean incat sunt sigura ca si bunica l-ar iubi (hmm… challenge accepted for me. Maine bunica va asculta Subcarpati).

De ce street calling? Pentru ca stau in Pantelimon… unde istoriile de dupa blocurile gri depasesc realitatea. Si unde niste oameni inspirati s-au gandit sa aduca o felie de cultura. Si astfel s-a nascut sediul Make A Point unde in fiecare joi se proiecteaza cate un film si care mai face sa se intample si intalniri faine in parcul Morarilor (btw.. trebuie sa veniti pe 17 septembrie). Eu am aflat de curand (stiu, rusine mie), dar acum daca stiu trebuie sa spun mai departe, asa ca un ochi aici pe site ca sa va lamuriti cum vor oamenii astia sa aduca lumea din centru Bucurestiului sa descopere frumusetea si utilitatea zonelor periferice.

Ne vedem pe strada!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s