Kumm să Curse

Miercuri seara un nou concert 40 de ani club A. Cine? Kumm. Bun. Primul gand a fost “partyyyy”. Dupa cateva zile a fost “No moneeeey”. Dar dupa ce m-a facut Dragos naspa de cateva ori ca ma duc la Grimus si la Kumm nu vin am acceptat invitatia. Sincera sa fiu concertele is punctul meu slab, ador sa fiu acolo, sa aud live melodiile.

Ajung eu cu vreo jumatate de ora inainte de ora de incepere, aia oficiala, ca a inceput oricum mai tarziu (Si aici e de discutat..exista un fel de cerc vicios in care-s angreanate trupele si publicul. Un fel de oul si gaina, ca nu stiu de la care a pornit: nu mergem de la 9 ca oricum incep la 10 si nu incepem la 9 ca oricum vin pe la 10. Daca pui 10 e 11, asa ca tot acolo ajungi. Trebuie un pic de educatie.) si nu era foarte multa miscare prin club. Plecand de la cele scrise mai sus eram sigura ca la 11:30 va fi plin, ca si asa incepeau sa apara domnitele.

Ne gasim cativa d’astia care mai scriu recenzii de concerte (btw..mi-e tare dor sa scriu una) si ne dam cu parerea despre obictivitate/subiectivitate cand cunosti trupa, despre rating cand scrii si chestii mai picante sau nu de bine. In ultima parte ma recunosc; imi place sa stau in fata, sa observ scena, sa prind priviri cand ceva nu e bine, sa ma stramb la microfonii, sa ma bucur daca se opreste curentul sau microfoanele, daca se falseaza…d’astea care dau putina savoare unui articol…ca de show incendiar, public care a cantat si s-a simtit bine, atmosfera faina scrie toata lumea. Si de obicei ascult ce zic cei din jurul meu, din public, de la inceput pana la final pentru ca astea-s cele mai importante opinii si asa afla si artistu’ ce tre’ sa schimbe si ce nu. Vine si partea mai naspa la atata sinceritate, ca nu toti accepta si invata si nici tu nu vrei sa te pui rau cu ei asa ca merge un compromis.

Eu merg pe sistemul actoricesc…ti s-a daramat casa, ai probleme in familie, in dragoste etc nu mai conteaza: daca nu anulezi si alegi sa fii pe scena, fa-o cum ar trebui. Cei din public dau un ban ca sa se distreze, tu sa-i distrezi, iar tu trebuie sa faci tot posibilul ca ei sa se simta bine si sa nu-ti vada tie problemele.  Poate ca e un principiu dur, dar asa ajungi pe stadion. Cand faci ceva bine vorba circula repede.

Revenind la Kumm a fost intr-adevar clubul plin in timpul concertului, baietii au cantat fain chiar daca vocalul parca abia astepta sa plece acasa. Tobosarul a mai cucerit cateva fane din primul rand, “unchiu'” Iordache la fel de tare, eu tot nu stiu foarte multe melodii, dar imi place tare Curse (e a 2-a oara cand o aud si mi-a placut inca de prima data), multumesc lui Mihail ca m-a lasat sa fac pe fotograful jumatate de concert – scuze celui care a facut selectia, data viitoare daca ma mai lasa promit sa fac mai putine si mai la obiect 😀 – am intalnit oameni pe care nu i-am mai vazut de ceva timp bun, m-am cocotat sa hanging on a tree si-am plecat mai devreme decat trebuia (I miss those times when I used to get home at 9:00 am)

PS: Poate v-ati prins ca a fost un pretext Kumm ca sa-mi spun eu frustrarile de mai sus :-p

PS2: Chiar mi-a placut concertul, iar data viitoare vreau si eu “One for each day” si “Beauty Queen”

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s