Plesu vs. Mihai Viteazu

Pe zi ce trece domnul ministru Mihail Hardau isi demonstreaza si mai mult incompetenta. Chemat ieri de catre Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport pentru a rezolva problema manualelor de istorie si de limba si literatura romana, domnul ministru nu a parut ca face fata intrebarilor, raspunzand ambiguu si necorspunzator.

Profesorii sunt foarte nemultumiti de manualele alternative, ca de asemenea si parintii, care trebuie sa pleteasca pentru ele, deoarece nu includ teme folositoare elevilor, dar care acord un mare spatiu de prezentare anumitor personaje contemporane, astfel incat lui Andrei Plesu ii este acordat un spatiu mai larg decat lui Mihai Viteazu, iar doamna Ministru al Justitie Monica Macovei apare intr-un decupaj de articol jurnalistic, insa fiind prezentate numai aspectele roz ale situatiei, inducand in eroare elevii. La aceste acuzatii domnul ministru Hardau a raspuns “manualele nu induc in eroare, doar noi ne gandim la asta datorita culorilor politice”

O alta problema dezbatuta ieri a fost cea a banilor pe care elevii ii dau drept fond al scolii sau fond al clasei. Considerata o practica ilegala, avand in vedere ca parintii nu primesc in urma depunerii acestor bani nicio chitanta ori factura, replica domnului ministru a fost ca aceste sume sunt folosite intr-un mod legal si ca nu este nicio problema ca nu sunt facturate.

Ministerul Educatiei si Cercetarii se presupune ca trebuie sa fie o organizatie profesionala, unde membrii sa fie avansati in funtie de competente, iar liderul sa aiba capacitati foarte mari de lucru in domeniu, dar se poate observa ca in acest caz nu este deloc aplicata aceasta regula.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s