Sa avem copii destepti

O noua idee mareata a Ministrului Educatiei, domnul Mihail Hardau. Se pare ca vor incepe demersuri de inchidere a scolilor din satele unde functioneaza o singura sala pentru toate clasele de gimnaziu. Acest lucru va fi posibil deoarece Ministerul Educatiei nu doreste sa mai aloce bani pentru renovarea acestor scoli, considerand ca suma este prea mare si de aceea vor fi dati bani pentru fiecare elev in parte, rezultand o suma mult mai mica, in functie de numarul de elevi.

Bineinteles ca dumnealui a dat si o solutie pentru aceasta problema, si anume mutarea elevilor la scolile din apropiere, unde spatiul permite ca fiecare clasa sa aiba o sala. Insa dumnealui, se pare, ca nu a luat in considerare si dificultatile la care ii va supune pe micuti, acestia fiind astfel nevoiti sa se trezesca la ore mult prea nepotrivite pentru varsta lor si sa faca naveta pana in localitatea unde se va afla scoala. (Sau poate ii va duce domnul ministru cu noul sau Audi, pentru care ministerul a avut bani suficienti.)

Alaturi de aceasta problema este si cea a profesorilor si invatatorilor, care in urma acestei masuri vor ramane fara serviciu.

Tocmai acest domeniu care ar trebui sustinut din toate punctele de vedere este condus de o minte mult prea ingusta.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s