Gustul (nu) se discuta…

La metrou la Universitate

Un tip care părea englez după accent, cu căştile de la IPod pe urechi. Vine la el o ţigancă ce tot cerea bani prin zonă şi-i zice să-i dea şi ei să asculte. Tipul scoate caştile, i le dă, ea începe să danseze şi exclamă foarte mirată:
– Da’ astea-i manele!
– Da, manele e frumoasă. Manele place la mine.

Nu este banc, ci chiar o faza reala.

Noi incercam din rasputeri sa stopam acest fenomen, facem campanii, distrugem cd-uri false, iar dragii nostri europeni vin si ne incurca itele. In acest caz, cum putem noi sa ne mai sustinem cauza, cand in discotecile din Europa si America se danseaza pe acest gen de muzica si este de altfel destul de apreciat.

Din punctul meu de vedere nu ar fi nicio problema daca s-ar asculta muzica tiganeasca traditionala, pe care, chiar si mari actori o canta. De asemenea multe trupe tinere o abordeaza in ultimul timp: Hara, Zdob si Zdub, Loredana, care si-a format o adevarata orchestra. Nu trebuie uitat nici proiectul Shukar Collective ai carui membri au reusit sa imbine cu gratie muzica tiganesca traditionala cu cea elektro.

Multe trupe romanesti muncesc din rasputeri pentru a-si arata valoarea….cui?….unor oameni, europeni, care admira ce noi criticam si aruncam? Din punct de vedere muzical merita sa ne integram?

Advertisements

One thought on “Gustul (nu) se discuta…

  1. Probabil ca domnu’ ienglez nu precepea frumoasele versuri: “Balerino, balerino, esti cea mai frumoasa / Da-ti chilotii jos, esti periculoasa!” ;))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s